דירה דיסקרטית, הידוע גם בשם דירה דיסקרטית או דירה דיסקרטית, הוא מקום שבו שירותי מין מוצעים תמורת כסף. ההיסטוריה של מוסדות אלה ארוכה ובוגדנית, מלאה בשערורייה, התעללות ומחלוקת. בעוד שהתפיסה המודרנית של דירה דיסקרטית עשויה לכלול תמונות של אחוזות מפוארות או מלונות יוקרה, המציאות לא תמיד זוהרת כל כך.
הרעיון של דירה דיסקרטית קיים כבר מאות שנים, שראשיתו בתרבויות עתיקות כמו אלה ביוון, רומא וסין. בחברות אלה, זנות נתפסה כרע הכרחי, ונשים אולצו לעתים קרובות לעסוק במקצוע עקב עוני או נסיבות אחרות. עם זאת, רק במאות ה -16 וה -17 הרעיון של דירה דיסקרטית באמת קרם עור וגידים.
בתקופה זו, דירות דיסקרטיות באירופה נוהלו לעתים קרובות על ידי גברות עשירות שהיו להן קשרים עם המעמד הגבוה והיו מסוגלות להעניק ללקוחותיהן תחושה של בלעדיות ודיסקרטיות. מפעלים אלה היו מפוארים ומפוארים, עם חצרות יפות וקישוטים משוכללים. עם זאת, מאחורי מראית העין של מותרות, היו לעתים קרובות ניצול והתעללות של הנשים שעבדו בדירות דיסקרטיות אלה.
ככל שהמושג דירה דיסקרטית התפשט ברחבי אירופה, הוא עשה את דרכו גם לעולם החדש. בארצות הברית, דירות דיסקרטיות היו נפוצים בערים כמו ניו אורלינס, סן פרנסיסקו וניו יורק. לעתים קרובות הם הוסוו כמסבאות או בתי מלון, וקיומם היה נסבל על ידי הרשויות המקומיות שהעלימו עין מהפעילות הבלתי חוקית שהתרחשה בין כתליהם.
עם זאת, ככל שהתקדמה המאה ה-19 והתנועה לזכויות האישה צברה תאוצה, החלה תפיסת הזנות והדירות הדיסקרטיות להשתנות. פעילים טענו כי מוסדות אלה הם נצלניים ומשפילים כלפי נשים, והם דחפו להפללת הזנות. זה הוביל לעלייתו של רובע החלונות האדומים, שבו דירות דיסקרטיות היו מוגבלים לאזור ייעודי בתוך עיר.
בתחילת המאה ה-20 חל שינוי דרסטי בעולם הדירות הדיסקרטיות. עלייתה של התנועה הסופרג'יסטית וחקיקת חוקים להגנה על נשים מפני ניצול הובילו לסגירתם של דירות דיסקרטיות רבים. עם זאת, זה לא עצר את התעשייה; היא פשוט ירדה למחתרת והפכה חשאית ומסוכנת יותר.
בתקופה זו הוחלף המונח "דירה דיסקרטית" במונחים כמו "מכון עיסוי" או "סוכנות ליווי", שניסו לשדר תחושת לגיטימיות ומכובדות. מפעלים חדשים אלה פעלו בצללים, נשלטו לעתים קרובות על ידי הפשע המאורגן וחשפו את עובדיהם לפעילות מסוכנת ובלתי חוקית.
בשנות ה-70 של המאה ה-20 התעורר העניין בלגליזציה של זנות וברגולציה של דירות דיסקרטיות. התומכים טענו כי לגליזציה והסדרת התעשייה תגן על העובדים, ותבטיח את בטיחותם ורווחתם. עם זאת, זה עדיין נושא שנוי במחלוקת מאוד, עם ויכוחים משני הצדדים של הדיון.
אירופה נתפסת לעתים קרובות כחלוצה בתחום הלגליזציה והרגולציה של הזנות. מדינות כמו הולנד, גרמניה ושוויץ הפכו את הזנות לחוקית ויישמו תקנות מחמירות כדי להבטיח את שלומם וזכויותיהם של עובדי מין. במדינות אלה, דירות דיסקרטיות כפופים לבדיקות בריאות ובטיחות, ולעובדי מין יש גישה למשאבים רפואיים ומשפטיים.
לעומת זאת, מדינות כמו שוודיה וקנדה אימצו גישה של "מודל נורדי" לזנות, שבו תשלום עבור מין הוא עבירה פלילית, אך מכירת מין לא. הרעיון מאחורי מודל זה הוא להפחית את הביקוש לסחר במין על ידי מיקוד הלקוחות, תוך מתן משאבים כדי לעזור לעובדי מין לעזוב את התעשייה.
בעוד הוויכוח על לגליזציה והסדרה של זנות ודירות דיסקרטיות נמשך, המציאות היא שהם עדיין קיימים בחלקים רבים של העולם, הן באופן חוקי והן באופן בלתי חוקי. עליית הטכנולוגיה והאינטרנט גם הקלה על הדירות הדיסקרטיות ועובדיהם לפרסם את שירותיהם ולפעול מתחת לרדאר.
תנועת #MeToo האחרונה שפכה אור על ההתעללות והניצול שעדיין קיימים בתעשייה. נשים רבות סיפרו על חוויותיהן של כפייה לזנות או התעללות בתוך דירות דיסקרטיות. זה עורר עניין מחודש בטיפול בנושא ובמתן תמיכה לאלה שנפלו קורבן לתעשייה זו.
לסיכום, ההיסטוריה של דירות דיסקרטיות היא מורכבת ושנויה במחלוקת. היא אולי התחילה כרע הכרחי, אבל הפכה לתעשייה רווחית שממשיכה לנצל נשים ולסכן אותן. הוויכוח על לגליזציה והסדרה של זנות ודירות דיסקרטיות צפוי להימשך, אך חיוני לטפל בסוגיות הקיימות בתעשייה זו ולספק משאבים ותמיכה לעובדים המעורבים.