
מתכנני המחקר גייסו צוות של 50 אנשים שכללו את עובדי בתי חולים ואנשים שונים מהקהילה, ותפקידם היה להעריך את גיל המטופלים לפי התמונות של לפני ואחרי שהוצגו בפניהם. כל אחד מאנשי הצוות נחשף לתמונה אחת של כל מטופל, או לפני הניתוח או אחריו. לבסוף נבדקו כל התוצאות וחושב הממוצע המשוקלל של 3.2 שנים.
אם כן, מדוע התוצאות כה מפתיעות?
יש ניתוחים פלסטיים שהם אפקטיביים יותר למראה צעיר יותר מאשר ניתוחים אחרים. למשל, לניתוחי הרמת מצח ועפעפיים אין את אותו האפקט שיש למתיחת פנים מלאה.
18 מהמטופלים, שהיוו יותר משליש הנבדקים במחקר זה, עברו מתיחת מצח או מתיחת עפעפיים. טיפולים אלו ממוקדים באזורים מסוימים, והם יעילים בשיפור המראה שלהם, אבל אינם יוצרים בהכרח מראה כללי צעיר יותר, דבר שמתיחת פנים מלאה כן עושה.
מחקר נוסף שנעשה בנושא מצא כי מתיחת פנים גורמת למטופל להיראות צעיר ב-7.2 שנים בממוצע. ניתן להסיק מכך כי 18 המטופלים שלא עברו מתיחת פנים המלאה בעצם הורידו את ממוצע השנים.
המחקרים האלה אמנם מספקים נקודת מבט מעניינת, אבל אי אפשר לענות בהכללה לשאלה "עד כמה ניתוחים פלסטיים יכולים לגרום לנו להיראות צעירים יותר?" מאחר שלכל אדם נתונים גנטיים שונים, והם משפיעים על המראה ועל קצב ההזדקנות.